Onze boeken

Handzame sculptuur: de geschiedenis van de Vereniging voor Penningkunst

Door Louk Tilanus

Categorie
Beeldhouwkunst
Boeknummer
#286782
Titel
Handzame sculptuur: de geschiedenis van de Vereniging voor Penningkunst
Auteur
Tilanus, Louk
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9040092656
ISBN13
9789040092657
Taal
Nederlands
Beschrijving
Vierkante linnen band, 16,5x16,5x5cm, veel afbeeldingen in kleur. Oplage 1600 exemplaren.
Samenvatting
De Vereniging voor Penningkunst, heeft in de afgelopen 75 jaar aan meer dan honderd beeldhouwers opdracht gegeven een penning te ontwerpen. Kern van het jubileumboek is de overgang van de medailleurspenning naar de gemodelleerde beeldhouwerspenning, van een sterk op de traditie gerichte vormgeving naar een vorm van zelfstandige beeldhouwkunst die onderzoekt wat de mogelijkheden zijn binnen een beperkte vorm; ofwel hoe vormdwang kan leiden tot vormvondst.
Na de inleiding zijn alle 137 verenigings-uitgaven met voor- en keerzijde in kleur afgebeeld en van commentaar voorzien. Aan bod komen de herkomst van de penning zelf, de makers en hun werk, Esser en zijn invloed en het verband tussen beeldhouwkunst en penningkunst.
Enige namen: Mari Andriessen, Jan Bronner, Oswald Wenckebach, Charlotte
... (Lees verder)van Pallandt, Piet Esser, Eric Claus, Geer Steyn, Theo van de Vathorst, Marianne Letterie, Elisabeth Varga en Bruno Ninaber van Eijben
Pagina's
603
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.