Onze boeken

In het hart van de Renaissance. Schilderkunst uit Noord-Italië, 1500-1600

Door Bram de Klerck

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#286767
Titel
In het hart van de Renaissance. Schilderkunst uit Noord-Italië, 1500-1600
Auteur
Klerck, Bram de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Waanders Uitgevers
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9462621063
ISBN13
9789462621060
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, veel illustraties in kleur.l
Samenvatting

De Italiaanse renaissance van de 16e eeuw wordt vaak met de term Cinquecento aangeduid. In muziek en literatuur, architectuur en de beeldende kunsten tekent zich een nieuwe oriëntatie op de klassieke oudheid af. Italiaanse schilders, die werkten in opdracht van de kerk en van vermogende particulieren, legden een belangrijk fundament voor de renaissancekunst die zich over Europa uitspreidde. In het hart van dit zestiende-eeuwse kunstlandschap ligt Noord-Italië. Het gebied tussen Alpen en Apennijnen bracht grote schilders voort als Alessandro Moretto, Lorenzo Lotto en Gerolamo Savoldo. Hun veelzijdige kunstproductie paart de weergave van het alledaagse aan de eisen van religieuze vorstellingen, en combineert zin voor het detail met een onweerstaanbare beheersing van kleur- en lic
... (Lees verder)hteffecten. Aan de hand van werken van deze schilders en die van nog veel beroemdere tijdgenoten zoals Bellini, Rafael, Titiaan en Tintoretto, vertelt dit rijk geïllustreerde boek het verhaal van de schilderkunst van het Cinquecento in een Europees kruispunt van de renaissance.
Pagina's
176
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.