Onze boeken

Het Lente-eiland

Door Marco van Duyvendijk e.a.

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#285454
Titel
Het Lente-eiland
Auteur
Duyvendijk, Marco van & J. Slauerhoff
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Marco van Duyvendijk
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
908133851X
ISBN13
9789081338516
Taal
Nederlands, Overig
Beschrijving
Hlinnen band met bedrukte paltten, (paginagrote) foto's in kleur, tekst in Nederlands en Chinees (vertaald door Cheng Shaogang).
Samenvatting
Naar aanleiding van het prachtige verhaal Het Lente-eiland dat de dichter/schrijver J. Slauerhoff in 1933 publiceerde heeft Marco van Duyvendijkin het voorjaar van 2008 een tijd doorgebracht op Gulangyu, het Chinese eiland waar het het verhaal zich afspeelt. Vormgegegeven door Rick Vermeulen is dit boek is uitverkozen tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2008. Uit het juryrapport:

'Van Duyvendijks werk is van zo'n indringende poetische en visuele schoonheid dat je je geen betere kan wensen om het werk van Slauerhoff grijpbaar en begrijpelijk te maken. De prachtige fotografie volgt het gedicht waarmee het verhaal afsluit, nauwgezet. De typografie is in combinatie met de Chinese karakters, de ruime interlinie en dito witmarges bijna zinnelijk te noemen. […] Je kunt niet anders
... (Lees verder)concluderen dan dat vormgever Rick Vermeulen er in geslaagd is om alle componenten op rake wijze bij elkaar te brengen. Een kostbaar kleinood is het resultaat, een boek om als een geschenk uit de hemel te koesteren. Voor kenners wellicht ten overvloede, maar voor een nieuwe generatie die nog onbekend is met het werk van Slauerhoff, ligt hier een onweerstaanbare uitnodiging zijn werk beter te leren kennen.'
Pagina's
64
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.