Onze boeken

Kleur! Bij Grieken en Etrusken

Door Vinzenz Brinkmann e.a.

Categorie
Klassieke Oudheid
Boeknummer
#284225
Titel
Kleur! Bij Grieken en Etrusken
Auteur
Brinkmann, Vinzenz & Herman Brijder
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle/Amsterdam : Waanders/Allard Pierson Museum
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9040091439
ISBN13
9789040091438
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen,illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting

De klassieke oudheid blijkt veel kleuriger te zijn geweest dan tot nu toe werd aangenomen. Grote marmeren beelden waren bont beschilderd in de kleuren rood, blauw, groen en geel. Ook kleine terracotta beeldjes en Grieks aardewerk waren bedekt met kleuren die de hedendaagse beschouwer verbaasd doen staan. In deze publicatie wordt ingegaan op de bonte verscheidenheid van de Griekse en Etruskische oudheid. Specialisten uit de archeologische wereld schrijven over de ontdekking van kleur op de antieke beelden, het (natuurwetenschappelijk) onderzoek naar kleur in de oudheid en de kitscherige kleuren op Grieks aardewerk. Een van de meest aansprekende resultaten van dat onderzoek is de reconstructie van een aantal beschilderde Griekse beelden uit de vijfde eeuw voor Christus die de Griekse tempe
... (Lees verder)l op het eiland Aegina sierde. En ook die tonen aan dat niet alleen de Etrusken, maar vooral ook de Grieken het bont maakten.
Pagina's
208
Conditie
Goed — Naam op schutblad.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.