Onze boeken

Alma-Tadema: klassieke verleiding

Door Elizabeth Prettejohn

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#284032
Titel
Alma-Tadema: klassieke verleiding
Auteur
Prettejohn, Elizabeth
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Wbooks
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
9462581584
ISBN13
9789462581586
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, rijk geïllustreerd met afbeeldingen in kleur en enkele in z/w, 4to.
Samenvatting
Negentig topwerken, één wereldberoemd schilder. Het Fries Museum presenteert de onverbiddelijke tentoonstelling 'Alma-Tadema: klassieke verleiding'. Het gelijknamige boek presenteert een nieuwe invalshoek. Alma-Tadema wordt beschreven als een schilder die een van de beste verhalenvertellers van zijn tijd werd. Met zijn voorstellingen en overmoed had hij grote impact. Zijn werken inspireerden de makers van films als Exodus en Gladiator. Hoe wij als moderne mens de oudheid zien: dát is Alma-Tadema.

Sir Lawrence Alma-Tadema werd als Lourens geboren in het Friese Dronryp. Hij volgde zijn opleiding tot schilder in Antwerpen en vertrok via Brussel naar Londen. Daar woonde en werkte hij de rest van zijn leven. Alma-Tadema werd snel door het grote publiek omarmd; in Engelan
... (Lees verder)d en in de Verenigde Staten steeg zijn roem tot ongekende hoogte. Na zijn dood liep Londen uit en werd hij als een beroemdheid begraven in St. Paul's Cathedral.
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.