Onze boeken

Rembrandt zelf

Door Christopher White e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#281886
Titel
Rembrandt zelf
Auteur
White, Christopher & Quentin Buvelot
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9040093148
ISBN13
9789040093142
Taal
Nederlands
Beschrijving
Lnnen band, stofomslag, bijpassende boekenlegger; illustraties in kleur.
Samenvatting
Er zijn weinig kunstenaars die zichzelf vaak hebben geportretteerd als Rembrandt van Rijn 1606-1669). De zelfportretten die bewaard zijn gebleven - zo'n 45 schilderijen, 7 tekeningen en 31 etsen - geven een goede indruk van de nauwkeurige en bijna obsessieve manier waarop Rembrandt de lijnen van zijn eigen gezicht bestudeerde, vanaf het begin van zijn carrière in Leiden tot aan zijn laatste jaren in Amsterdam. Bij elkaar is dit gedeelte van Rembrandts oeuvre een beeldende biografie die tegelijkertijd zijn artistieke ontwikkeling toont.
In deze uitgave worden de verschillende ontwikkelingen van Rembrandts zelfportretten in kaart gebracht en worden er verklaringen gegeven voor de opkomst van dit genre dat zo belangrijk was binnen zijn oeuvre. De bijdragen komen van gerenommeerde kuns
... (Lees verder)thistorici, gespecialiseerd in de 17de-eeuwse schilderkunst in het algemeen en Rembrandt in het bijzonder.
Alle bekende zelfportretten zijn in kleur afgebeeld. Het boek bevat verder een uitgebreide bibliografie en een index.
Pagina's
272
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.