Onze boeken

Werken aan je buurt. 35 jaar Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt

Door Wil Swart

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#281578
Titel
Werken aan je buurt. 35 jaar Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt
Auteur
Swart, Wil
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zaltbommel, Europese Bibliotheek
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9028835946
ISBN13
9789028835948
Taal
Nederlands
Samenvatting
Kort na de Tweede Wereldoorlog stichtte men op de Eilanden het eerste wijkcentrum van Amsterdam. Spoedig verspreidden de wijkcentra zich als een olievlek over de stad.
Doel van de wijkcentra was het bevorderen van de saamhorigheid tussen de bewoners, die, ook toen al, ten onder dreigden te gaan in hun sores.

Wijkcentrum Rivierenbuurt is gesticht in 1966. In het eerste bestuur zaten onder meer een priester en een communist. Maar politieke en religieuze ideologieën stonden hen niet in de weg. Gebroederlijk werkten zij samen in hun streven de buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen.

In dit boek is de geschiedenis van Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt beschreven. Het gaat over de bergen werk die zijn verzet om vanuit het (toen nog) wijkcentrum een buurthuis te stichten. Het gevech
... (Lees verder)t om vrijwilligers te krijgen en te houden. De angst om het verlies van zelfstandigheid als in 1990 de Rivierenbuurt een deelraad krijgt. Omstreeks deze tijd doemt nog een gevaar op: Stichting Welzijn Rivierenbuurt, dat, evenals het Wijkopbouworgaan, het welzijn van de buurtbewoners wil vergroten.

Via interviews vertellen de eerste voorzitter, leden van een werkgroep en de opbouwwerker over het heden en verleden van Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt.
Wil Swart publiceerde ook over de geschiedenis van Amsterdam-Noord, de Rivierenbuurt en de sociale werkvoorziening.
Pagina's
104
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.