Onze boeken

100 jaar Albert Cuyp Markt

Door Marcella van der Weg e.a.

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#281502
Titel
100 jaar Albert Cuyp Markt
Auteur
Weg, Marcella van der & Maria Douwes
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Bas Lubberhuizen
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9059370910
ISBN13
9789059370913
Taal
Nederlands
Samenvatting

Van 'De Cuyp' was nog geen sprake, een eeuw geleden. Straatventers met karren dreven goede handel op de spontaan ontstane markt in de brede, centraal gelegen Albert Cuypstraat. Op 7 juli 1905 nam de gemeente het besluit een 'vrije markt' op zaterdagavond toe te staan. Maar al snel bleek die ene avond niet voldoende, de dagelijkse Albert Cuypmarkt werd in 1912 een feit. Sindsdien is de populariteit van De Cuyp alleen maar toegenomen, al ging de crisis van de jaren dertig niet aan de markt voorbij en keerden de meeste joodse marktkooplui na de oorlog niet meer terug. De draad werd opgepakt, de markt groeide en de bezoekers stroomden toe. In de 'gouden jaren zeventig' werd het aanbod gevarieerder toen de bevolking veranderde. De Cuyp werd een begrip tot ver buiten de stads- en landsgrens. J
... (Lees verder)aarlijks bezoeken nu zo'n zes miljoen mensen de markt. Deze geschiedenis, de verhalen van marktmensen, het dagelijks reilen en zeilen op de Cuyp komen uitgebreid aan bod in dit boek, rijk geïllustreerd met archieffoto's én met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto's.
Pagina's
175
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.