Onze boeken

Magisch Flevoland

Door H.J.A. Hofland e.a.

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#281415
Titel
Magisch Flevoland
Auteur
Hofland, H.J.A. & Ger Dekkers
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9040093474
ISBN13
9789040093470
Taal
Nederlands
Samenvatting

Flevoland is de laatste grote verovering van de Nederlanders op hun erfvijand het water, een gebiedsuitbreiding waarbij geen schot is gelost, geen mens is gesneuveld: Nieuw Nederland, een uitgestrektheid van 970 vierkante kilometer. We hebben er wegen, spoorwegen en landbouwgebieden aangelegd, we hebben er steden gebouwd, waarvan Almere al veel meer dan 100.000 inwoners heeft. We hebben er industrieën gevestigd en we hebben er een weergaloos natuurgebied laten ontstaan, de Oostvaarders plassen. Dit nieuwe Nederland vindt zijn weerga in de wereld niet. Dit boek bestaat uit twee delen: een essay in foto's van Ger Dekkers, en een geschreven essay van schrijver en columnist H. J. A. Hofland. Elkaar aanvullend, ieder met zijn eigen visie, beschrijven ze het jonge land, de zichtbare vrijh
... (Lees verder)eid van de wijde horizon en het vrijheidsgevoel dat gewekt wordt door de ervaring van de ruimte. Flevoland: hoe onnederlands voor wie gewend is aan de volte, het niet aflatend gedruis in het oude land. En hoe vaderlands tegelijkertijd, want tenslotte is Flevoland een trotse Hollandse polder.
Pagina's
132
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.