Onze boeken

Opera out of the box. 2009-2019 the Cahn Years at Opera Vlaanderen

Door C. van . Camp

Categorie
Concert, Orkest & Opera
Boeknummer
#279897
Titel
Opera out of the box. 2009-2019 the Cahn Years at Opera Vlaanderen
Auteur
Camp, C. van (ed.).
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Duffel, Stockmans Art Books
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
907720766X
ISBN13
9789077207666
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
719,(1)p., richly illustrated, orig. boards and slipcase, 4to.
Samenvatting
De baanbrekende Cahn jaren bij Opera Vlaanderen, nu in boekvorm.

Antwerpen 2008, de Vlaamse Opera. Aviel Cahn wordt aangesteld als de opvolger van Marc Clémeur. Hij is met zijn 33 jaar bij de jongste opera-intendanten van Europa. Aanvankelijk is er enige argwaan rond zijn leeftijd, maar die wordt algauw gecounterd door het gerucht dat hij een magneet zou zijn voor internationaal fris talent en niet terugdeinst om zijn duidelijke visie door te drukken.
Het monumentale boek dat in een kunstige box huist – waarbij de lezer de keuze heeft tussen werk van Koen van den Broek, Kati Heck of Maurizio Cattelan (ToiletPaper) – neemt je mee langs een 70-tal operaproducties. De exclusieve fotokatern is een ware lust voor het oog. Maar toch is Opera Out of the Box meer dan een ret
... (Lees verder)rospectieve. Het geeft een inkijk in de keuken van het operahuis. Het laat zien hoe belangrijk de neus van de intendant is bij castings, hoe vruchtbaar de kruisbestuiving met andere kunstdisciplines kan zijn, én hoe gewaagd het is om met first timers als regisseur te werken. Het denken in cycli, of hoe geëngageerd opera wel kan zijn en hoe het operahuis communiceert vervolledigen het plaatje.
De lezer krijgt een uniek perspectief op het treffen van Aviel Cahn met Vlaanderen, als een bijzondere regio op zich, waar de kunstscene uit zijn voegen barst van het talent en het eigen karakter steeds bovendrijft. Kortom, een boek dat niet louter de operaliefhebber kan plezieren, maar ook boeiend is voor iedereen die avontuurlijk genoeg is om een bijzonder universum te verkennen.
Aan het boek werkten 16 auteurs en 10 interviewees mee, uit binnen- en buitenland, waaronder recensenten, artistieke leiders, dramaturgen, kerkelijke leiders, theatermakers, librettisten, componisten en regisseurs. De rode draad doorheen het boek wordt gevormd door Aviel Cahns persoonlijk en openhartig verhaal van zijn 'Vlaams decennium'.
Pagina's
719
Conditie
Goed
Prijs
€ 50,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.