Onze boeken

De ontdekking van de opgave. Herontwikkeling in de praktijk / Discovering the assignment. Redevelopment in practice

Door Job Roos

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#278808
Titel
De ontdekking van de opgave. Herontwikkeling in de praktijk / Discovering the assignment. Redevelopment in practice
Auteur
Roos, Job
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kenniscentrum MIT/Faculteit Bouwkunde, TU Delft
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
906562158X
ISBN13
9789065621580
Taal
Nederlands, Engels
Samenvatting
In De ontdekking van de opgave wordt een inspirerend betoog over architectonische herontwikkeling gecombineerd met een diepgaande analyse van praktijkvoorbeelden, een beschrijving van de belangrijkste partijen die een rol spelen bij het ontwerpproces, en aanbevelingen voor praktijk en onderwijs. Nadruk wordt gelegd op de noodzaak om, naast de economische en ecologische redenen voor herontwikkeling, aandacht te besteden aan immateriële waarden van het gebouwde erfgoed. Veel moet worden geïnvesteerd in sensibiliteit en in de poëtische kant van het vakgebied. Inspiratie en argumentatie zijn onmisbaar bij het ontwerpend omgaan met het bestaande. Hoe inspiratie kan worden ingezet als sturing voor het ontwerp wordt, behalve in de praktijkvoorbeelden, gevisualiseerd en omschreven i... (Lees verder)n het denkmodel ? de Spiraal?.

DE AUTEUR Job Roos is ruim vijfentwintig jaar werkzaam als architect voor herontwikkeling. Het architectenbureau Braaksma & Roos is vooral actief in nieuwbouw op historische locaties, en hergebruik en restauratie van monumentale gebouwen, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag, Panorama Mesdag in Den Haag, de Westergasfabriek in Amsterdam en de Waag in Deventer. Vijftien jaar lang was Job Roos lid van diverse welstands- en monumentencommissies in de Randstad en daarbuiten. De auteur is als universitair hoofddocent verbonden aan het onderwijs- en researchinstituut ®MIT van de Technische Universiteit Delft.
Pagina's
203
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.