Onze boeken

Sporen naar het front. Treinen in oorlogstijd

Door Guus Veenendaal

Categorie
Treinen, Trams, Autobussen & Openbaar Vervoer
Boeknummer
#276643
Titel
Sporen naar het front. Treinen in oorlogstijd
Auteur
Veenendaal, Guus
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle, Wbooks
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9066300949
ISBN13
9789066300941
Taal
Nederlands
Samenvatting
Vanaf het begin van de spoorweg gebruikten militairen het nieuwe vervoermiddel voor hun doeleinden. In 1830 ging het nog maar om het vervoer van een paar honderd man van Manchester naar Liverpool. Spoedig daarna werden complete legers door Pruisen, Frankrijk en Rusland per spoor naar de slagvelden gebracht. Niet alleen in Europa, maar ook in Noord Amerika en Europese koloniën in Azië en Afrika. Een eerste spoorlijn die uitsluitend voor militair vervoer diende was een lijn op de Krim in 1855. Er zouden er vele volgen. Zware kanonnen konden op rails gezet worden om zo de vijand van grote afstand te bestoken.

Het spoor speelde een hoofdrol in de Eerste Wereldoorlog, waarbij vooral de vele honderden kilometers smalspoor achter de loopgraven essentieel bleken voor de aanvoer van ma
... (Lees verder)nschappen, munitie en materialen. Pantsertreinen werden eerst geïmproviseerd en later geperfectioneerd en in vele oorlogen, zelfs nog tot na 1945, op allerlei fronten gebruikt. Een vaak vergeten onderdeel van de militaire spoorweg is de hospitaaltrein, die al vanaf het midden van de 19e eeuw in gebruik was.
Pagina's
167
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.