Onze boeken

New Amsterdam: St. Petersburg and Architectural Images of the Netherlands

Door Sergey Gorbatenko

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#275177
Titel
New Amsterdam: St. Petersburg and Architectural Images of the Netherlands
Auteur
Gorbatenko, Sergey
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Saint Petersburg, Pechatny Dvor
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
5706202044
ISBN13
9785706202040
Taal
Engels, Overig
Beschrijving
English and Russian text.
Samenvatting

Er zijn veel boeken verschenen naar aanleiding van de verjaardag van de Grote Ambassade naar het Westen van de Russische tsaar Peter de Grote in 1697-1698 en de 300e verjaardag van Sint-Petersburg. Vaak ligt in deze studies de focus op politiek, het ontstaan van Sint-Petersburg en het culturele belang van de stad. Ook is er veel aandacht besteed aan de Russische contacten met West-Europa en de verhalen van de buitenlanders die betrokken waren bij de bouw van Sint-Petersburg, de nieuwe Russische hoofdstad. Wat vaak over het hoofd werd gezien is de fascinerende vraag wat Peter de Grote gezien heeft tijdens zijn reizen door West-Europa – eerst in 1697-1698 en nogmaals in 1717 – en in het bijzonder in Nederland. Wat vond hij inspirerend en wilde hij in Rusland nadoen? Bekend is d
... (Lees verder)at Peter de Grote vooral gedurende zijn eerste periode als tsaar verzot was op Nederland. Hij sprak behoorlijk Nederlands en droeg graag Nederlandse kleding bij officiële gelegenheden. Het Nederlandse landschap was volgens Peter de belichaming van de zege van de mens op de zee en de andere krachten van de natuur. Peter de Grote nam zelfs zijn zwangere vrouw naar Amsterdam zodat hun kind daar zou worden geboren. Architectuurhistoricus Sergey Gorbatenko heeft de route die Peter de Grote volgde vastgesteld en diens ervaringen bestudeerd. Aan de hand van honderden foto's en tekeningen, vergezeld door uitgebreide toelichtingen, illustreert Gorbatenko hetgeen Peter boeide aan Nederland en zichtbaar zijn sporen heeft nagelaten in Sint-Petersburg en de stad zo een 'Nederlands gelaat' heeft gegeven. Dit zien we terug in het algemene stadsbeeld en de inrichting van Sint-Petersburg, haar skyline en de architectuur van de gebouwen, tuinen en parken. Het boek bevat een schat aan informatie en afbeeldingen en is uitermate boeiend voor iedere liefhebber van Nederlandse of Russische architectuur en hen die geïnteresseerd zijn in de overeenkomsten die er tussen beide te zien zijn.
Pagina's
367
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.