Onze boeken

De grote verandering: Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917

Door Sjeng Scheijen

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#275124
Titel
De grote verandering: Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917
Auteur
Scheijen, Sjeng
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Maastricht, Bonnefantenmuseum
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9072251636
ISBN13
9789072251633
Taal
Nederlands
Samenvatting
? De laatste twintig jaar voor de revolutie van 1917 was een periode van hevige veranderingen in het Tsarenrijk. Een burgerlijke elite verspreidde een verlichtingsgolf door de nog conservatieve samenleving. In die culturele explosie speelde de schilderkunst een vitale rol.

Helaas is die fascinerende periode in het Westen onvoldoende bekend. Het standaardidee van een ingeslapen kunstwereld, die wakker werd geschud door bijvoorbeeld de impressionisten moet op de schop. Al veel eerder dan de tijd van de 'moderne revolutie' met namen als Malevich en Kandinsky kenden St. Petersburg en Moskou vernieuwingsgezinde kunstscènes. In dat tumult was geen sprake van één heersend concept, wel van een ongekend levendig debat met vele gezichten.

Dankzij de medewerking van toonaan
... (Lees verder)gevende Russische musea als het Tretyakov Museum in Moskou en het Staats Russisch Museum in St. Petersburg kunt u de veelzijdige kracht van die periode beleven. Namen als Ilya Mashkov, Vasili Denisov of Natalia Goncharova zijn dan niet zo bekend, maar dat maakt de kennismaking met hun werk alleen maar verrassender.

Met deze expositie van meer dan 80 schilderijen, die voor een groot deel niet eerder buiten Rusland waren, wil het Bonnefanten een 'missing link' tussen traditie en vernieuwing in beeld brengen. De Grote Verandering wordt een essentiële schakel in de reeks tentoonstellingen van het Ruslandjaar 2013.
Pagina's
183
Conditie
Goed
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.