Onze boeken

De Movo Tapes. Een carrière als ander

Door A.F.Th. van der Heijden

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#273551
Titel
De Movo Tapes. Een carrière als ander
Auteur
Heijden, A.F.Th. van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Querido
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9021450127
ISBN13
9789021450124
Taal
Nederlands
Samenvatting
Werkend aan de eerste twee delen van zijn cyclus Homo duplex, Moeilijke voeten en Knooppunt Hellegat, merkte A. F. Th. dat er onder zijn handen onvoorzien een extra roman aan het ontstaan was. Hij voegde het boek, De Movo Tapes, gezien het preluderende karakter ervan als Homo duplex 0 aan de cyclus toe.
De verteller, die zich tooit met de codenaam QX-Q-8, onthult hoe hij na de dood van Tibbolt 'Movo¹ Satink diens vol gesproken cassettebandjes weet op te sporen. Wekenlang beluistert hij ze, en zo ontrolt zich Movo¹s levensloop, die ooit door QX-Q-8 zelf ingrijpend en onherstelbaar werd gemanipuleerd. We zien hem als jongen, in verwarring, de jeuk uit zijn moeders overvloedige littekens krabben. Als jongeman bedient hij oudere dames. Naast het sarcastisch ophalen van herinneringen
... (Lees verder) doet hij via zijn dictafoon verslag van zijn pogingen een veldslag tussen hooligans uit Amsterdam en Rotterdam te organiseren. Zijn einddoel: de Wereldstaking uitroepen.
Regelmatig onderbreekt QX-Q-8 het beluisteren van de tapes om een Rotterdamse geschiedenis uit het jaar van Movo¹s geboorte op te rakelen. Daarin speelt hij zelf een rol als pornofotograaf.
De twee verhaallijnen slingeren zich om elkaar heen, zoeken elkaar als het ware, en 'vinden¹ elkaar tenslotte in het telefoongesprek dat de hooliganveldslag bekrachtigt, te ondernemen bij knooppunt Hellegatsplein.
Pagina's
713
Conditie
Goed — Klein butsje bovenzijde kaft en eerste bladzijden.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.