Onze boeken

Archaeological Prediction and Risk Management Alternatives to Current Practice

Door H. Kamermans e.a.

Categorie
Archeologie & Geologie
Boeknummer
#271629
Titel
Archaeological Prediction and Risk Management Alternatives to Current Practice
Auteur
Kamermans, H. & M. van Leusen & Ph. Verhagen (editors)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leiden University Press
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
908728067X
ISBN13
9789087280673
Taal
Engels
Samenvatting
Artikelen over de ontwikkeling van nieuwe methoden en toegepast onderzoek naar voorspellende modellen in het beheer van cultureel erfgoed

Nederland is een van de weinige Europese landen waar voorspellende modellen een rol spelen in het beheer van archeologisch erfgoed. Deze modellen worden gebruikt om de locatie van archeologische vindplaatsen te voorspellen. Ze spelen zo een rol in toekomstige ontwikkelingen van het moderne landschap. Voor veel onderzoekers is het gebruik van voorspellende modellen in de monumentenzorg omstreden.

Tussen 2002 en 2006 onderzocht een team van Nederlandse onderzoekers het gebruik van deze modellen in de Nederlandse archeologische monumentenzorg. Een van de doelen was het ontwikkelen van een 'best practice' voor het maken en gebruiken van deze modellen.
... (Lees verder)Dit boek is hier het resultaat van, het bevat naast technische bijdragen artikelen over hoe de modellen gebruikt moeten.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.