Onze boeken

Archeologie van de Tweede Wereldoorlog

Door R.S. Kok e.a.

Categorie
Archeologie & Geologie
Boeknummer
#271473
Titel
Archeologie van de Tweede Wereldoorlog
Auteur
Kok, R.S. & W.K. Vos (red.)
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amersfoort, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
905799206X
ISBN13
9789057992063
Taal
Nederlands
Beschrijving
Met de bijbehorende grote uitvouwbare kaart. Rapportage Archeologische Monumentenzorg (RAM) 211.
Samenvatting

De centrale vraag die hier gesteld wordt is: wat kan de archeologie wetenschappelijk gezien nog toevoegen aan de kennis die uit tal van andere historische bronnen en nog levende ooggetuigen bekend is en wordt gevormd? Het rapport laat zien dat de archeologie uit juist deze periode niet het exclusieve domein is van de experts, maar het terrein moet delen met vrijwilligers en metaaldetectorzoekers. Er bestaat ook een levendige handel in militaria van allerlei soorten. Er gaat onvervangbare infomatie verloren wanneer objecten zonder documentatie uit hun context worden verwijderd. Maar de auteurs stellen daar tegenover dat wanneer (enthousiaste) amateurs volgens een paar basale richtlijnen te werk gaan zij een belangrijke workforce vormen en tevens ambassadeurs kunnen zijn van dit nieuwe aan
... (Lees verder)dachtsveld in de archeologie. De auteurs doen een aantal aanbevelingen en suggesties. Vanuit beleidsoogpunt is deze publicatie interessant en relevant.
Pagina's
155
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.