Onze boeken

Hier gaat alles zijnen gewonen gang. De verplichte tewerkstelling in de Tweede Wereldoorlog

Door Frank Seberechts

Categorie
WO II
Boeknummer
#271095
Titel
Hier gaat alles zijnen gewonen gang. De verplichte tewerkstelling in de Tweede Wereldoorlog
Auteur
Seberechts, Frank
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leuven, Davidsfonds
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9058263754
ISBN13
9789058263759
Taal
Nederlands
Samenvatting

Op een bepaalde dag was het zover: de arbeider ontving een oproepingsbevel om in Duitsland te werken. Zo verging het tienduizenden jonge Vlamingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mannen en vrouwen brachten jaren door in het land van de bezetter. Frank Seberechts reconstrueert het leven van deze 'Duitslandgangers': wie waren ze? Verbleven ze in een arbeiderskamp? Hoe werden ze behandeld? Werden ze betaald? Hoe verteerden ze het vaak zware en ongezonde werk? Welke verhouding hadden ze met de Duitse bevolking en overheid? Hadden ze contact met vrienden en familie thuis? Wat deden ze in hun vrije tijd? Hoe keerden de 'gelukkigen' terug in de chaos die de oorlog had achtergelaten? Onzekerheid, oorlogsgevaren en de nazistische cultuur van geweld wogen zwaar op de arbeiders en hun achtergebleve
... (Lees verder)n familieleden. Sommigen keerden nooit terug: ze werden gegrepen door het oorlogslot. Anderen beleefden niettemin een aangename tijd, met vriendschap en nieuwe uitdagingen. Voor dit unieke tijdsdocument verdiepte de auteur zich in persoonlijke correspondentie van opgeëiste werklieden, dagboeken, rapporten, getuigenissen, propaganda en studies.
Pagina's
191
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.