Onze boeken

Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen luchtaanvallen

Door Koos Bosman

Categorie
Algemeen Militaria
Boeknummer
#270400
Titel
Schuilstad. Bescherming van de bevolking tegen luchtaanvallen
Auteur
Bosman, Koos
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Sun
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9085062802
ISBN13
9789085062806
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dit boek gaat over de maatregelen in Europa en vooral in Nederland om stedelingen tegen luchtaanvallen te beschermen in de aanloop van de Tweede Wereld-oorlog, tijdens de bezetting, in de Koude Oorlog en daarna.

De fundamenten van de huidige rampenbestrijding en risicobeheersing stammen in hoofdzaak uit de jaren dertig en veertig. Ze zijn, afgezien van technische vernieuwingen, relatief nieuwe bedreigingen (zoals internationaal terrorisme) en gewijzigde militair-strategische opvattingen, de afgelopen jaren weinig veranderd.

Het denken over 'luchtbescherming', het ontwikkelen van rampenplannen, het opleiden van 'luchtbeschermings-personeel' en zelfs ideeën om een complete parallelstad te bouwen waarin de burgers zouden kunnen schuilen - al die inspanningen worden pas op hun effec
... (Lees verder)tiviteit getoetst op het moment dat het erop aankomt: hoeveel veiligheid biedt het luchtbeschermingsschild wanneer de dreiging overgaat in een daadwerkelijk bombardement? Maar hoe kwetsbaar de steden en hun bewoners ook zijn voor technisch geavanceerde aanvallen, zij blijken altijd weer taai en laten zich niet eenvoudig van de kaart vegen.
Pagina's
464
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.