Onze boeken

Dijk van Europa. Kunnen we de Europese Unie nieuw elan geven?

Door Paul Tang

Categorie
Politiek & Staatsinrichting
Boeknummer
#269408
Titel
Dijk van Europa. Kunnen we de Europese Unie nieuw elan geven?
Auteur
Tang, Paul
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Atlas Contact
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9045037327
ISBN13
9789045037325
Taal
Nederlands
Samenvatting

Een van de boodschappen in 'Dijk van Europa', van Europarlementariër en econoom Paul Tang, is dat we Europa weer moeten durven te verdedigen. Maar welk Europa moeten we verdedigen, en tegen wie? De EU heeft het tij niet mee in de publieke opinie. Iedereen – of niemand – lijkt hieraan schuld te hebben: nationale regeringsleiders evenzeer als Brusselse technocraten en de diverse populisten. Dat is een teken van politieke onmacht. Volgens Paul Tang, Europarlementariër en econoom, moeten we de Europese Unie niet overlaten aan de federalisten of de nationalisten. Dijk van Europa begint met een harde analyse van werkelijke en gespeelde onmacht in de politiek, maar eindigt met een hoopgevende toekomstvisie. Leunend op zowel analyse als zijn persoonlijke ervaringen, brengt
... (Lees verder)de auteur in dit betoog uitgebreid naar voren hoe de EU een democratische tegenkracht moet zijn tegen de almacht van de markt, het grote geld en de 'big data'.
Pagina's
188
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.