Onze boeken

De zwarte Farao's. Koninkrijken aan de Nijl

Door Dietrich Wildung e.a.

Categorie
Het oude Egypte
Boeknummer
#268217
Titel
De zwarte Farao's. Koninkrijken aan de Nijl
Auteur
Wildung, Dietrich & John Vrieze
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9040091870
ISBN13
9789040091872
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Deze catalogus is verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling De Zwarte Farao's, Koninkrijken aan de Nijl in de De Nieuwe Kerk te Amsterdam, die plaatsvond van 1 oktober 1997 t/m 1 februari 1998. Het project kwam tot stand met medewerking van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden en het Allard Pierson Museum te Amsterdam.
In dit boek wordt een van de meest fascinerende aspecten van de wereldgeschiedenis weergegeven; de interactie tussen verschillende volkeren en culturen. De relatie tussen het oude Egypte en Nubië is hiervan een treffend voorbeeld. De geschiedenis van deze twee buurlanden aan de Nijl is met elkaar verstrengeld en hun beschavingen behoort tot de oudste ter wereld.

Farao is de titel die wordt gebruikt om koningen of koninginnen (met goddelijke status) van Opp
... (Lees verder)er en Neder-Egypte vanaf ongeveer 1500 voor Chr. aan te geven. De term is afgeleid van de woorden per aa, hetgeen Groot Huis ofwel paleis betekent. De 'per' was oorspronkelijk het domein rondom de tempel en kon tienduizend hectare of meer beslaan.
Pagina's
428
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.