Onze boeken

Een raadsel ontrafeld? Ruslands verleden, heden & toekomst

Door Jolke Balt

Categorie
Geschiedenis Rusland
Boeknummer
#267607
Titel
Een raadsel ontrafeld? Ruslands verleden, heden & toekomst
Auteur
Balt, Jolke
Boektype
Paperback
Uitgeverij
INOS
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
908195685X
ISBN13
9789081956857
Taal
Nederlands
Samenvatting
De reeks Severnoe Okno ('noordelijk venster'). Studies over Midden- en Oost-Europa voorziet in de behoefte de complexe problematiek van de Midden- en Oost-Europese regio toegankelijk te maken voor een breed publiek. In de reeks verschijnen studies over politieke, economische en maatschappelijkculturele kwesties, alsook publicaties over specifi eke actoren, thema's en beleidsprocessen, waarbij de invalshoek meer historisch of contemporain kan zijn. Severnoe Okno dient als een 'noordelijk venster op het Oosten' en richt zich in het bijzonder op onderzoek naar de betrekkingen met en tussen landen in Midden- en Oost-Europa en de verwevenheid in de regio tussen democratiseringsaspiraties, economische ontwikkeling, interetnische conflicten, culturele achtergronden en geopolitieke belangen.

He
... (Lees verder)t raadsel dat Rusland heet en zijn belangen staan centraal in Een raadsel ontrafeld? Ruslands verleden, heden en toekomst. Er is gekozen voor een thematische opbouw. Het eerste thema 'Revolutie' stelt de verschillende reacties van bevolking en belangengroepen op het handelen dan wel wegvallen van de overheid centraal. Het tweede thema 'Gas' stelt de geopolitieke constellatie rondom de energiezekerheid van de Europese Unie centraal. Het derde thema behandelt een van de belangrijkste probleemgebieden in het kruitvat dat de Kaukasus heet: Tsjetsjenië. Het laatste thema 'Rusland in de Wereld' behandelt vraagstukken die ingaan op de positie van Rusland in de internationale politiek in de 21ste eeuw.
Pagina's
306
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.