Onze boeken

Brabant: daar brandt nog licht. 2000 jaar geschiedenis in strip - Aandeelhoudersversie *GESIGNEERD*

Door Danker Jan Oreel e.a.

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#259890
Titel
Brabant: daar brandt nog licht. 2000 jaar geschiedenis in strip - Aandeelhoudersversie *GESIGNEERD*
Auteur
Oreel, Danker Jan & Henk Wittenberg
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Provinciestrip V.O.F.
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9081281429
ISBN13
9789081281423
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oplage 250 gennumerde en door beide auteurs gesigneerde exemplaren. Dit is nummer 189/250.
Samenvatting
Brabantstrip - Dossierversie
Twee jongeren maken via een App op hun mobieltje een reis door de tijd op Brabantse bodem. Dit scenario vormt de basis voor een stripboek over de geschiedenis van Noord-Brabant.
Een lichtvoetige en humoristische wijze om kennis te nemen van onze historie van Bergen op Zoom tot Eindhoven en Den Bosch. Over zandgronden, keuterboeren, de Peel, de dorpen en de beekdalen.
De reis begint in de Romeinse tijd en laat vooral het leven zien van de gewone Brabander. Geen geschiedenisboek vol met jaartallen en adellijke families, maar een historisch verantwoord overzicht van wat de mensen in dit deel van Nederland is overkomen.
Een greep uit de onderwerpen in de strip
Het ontstaan van de zandgronden en de venen * de Romeinen * de eerste missionarissen * het ontstaan v
... (Lees verder)an 's-Hertogenbosch en de Mariaverering * Jeroen Bosch * Bergen op Zoom als middeleeuwse handelsstad * het ontstaan van Breda en de tijd van de 80-jarige oorlog * de fraters van Tilburg * waarom er leer kwam in de Langstraat * Waalwijk * de bedevaarten en processies * de Sint Elisabethsvloed en de Biesbosch * Schijndel van hop naar klompen * Vincent van Gogh * de opkomende industrie * de ontwikkeling van Eindhoven en Veghel * Eerste en Tweede Wereldoorlog * operatie Market Garden en nog veel meer!
Gegevens
De strip heeft een omvang van 48 full-colour pagina's en wordt uitgebracht als gebonden hardcover editie in A4 formaat.2012
Pagina's
48
Conditie
Goed — Naam/adres-stickertje op schutblad.
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.