Onze boeken

Komt een filosoof bij de dokter. Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen

Door Thomas Cathcart e.a.

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#259229
Titel
Komt een filosoof bij de dokter. Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen
Auteur
Cathcart, Thomas & Daniel Klein
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam, Lemniscaat
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9047710312
ISBN13
9789047710318
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen.

Humor en filosofie zijn als broer en zus. Filosofen zetten je op het verkeerde been om je zo op een andere manier te laten denken, en humoristen doen precies hetzelfde, maar dan andersom. Met grappen en moppen weten Thomas Cathcart en Daniel Klein filosofische ideeën pakkend te verwoorden. Ze weten voor iedere stroming en elk filosofisch onderwerp wel een grap die laat zien waar het om gaat.
Kom erachter wat taalfilosofie inhoudt, als je het humoristisch bekijkt (letterlijk nemen wat figuurlijk bedoeld is). Lees hoe absurd existentialisme kan zijn (serieuze slapstick-dialogen rond leven en dood). Of zie tot wat voor lachwekkende situaties ethiek in de praktijk kan leiden (vrome voornemens die botsen met de verleidingen van alledag)
... (Lees verder).
Deze geïllustreerde editie, met een verklarende woordenlijst achterin, is om in stilte te lezen, maar ook om er hardop bij te lachen.

'Als een levenslang liefhebber van grappen móet ik wel van dit boek houden en ik heb er in mijn lessen vrijelijk uit geciteerd.'
- Tim Madigan, Philosophy Now
Pagina's
184
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.