Onze boeken

Op weerstand gebouwd. Verdedigingslinies Als Militair Erfgoed

Door H.C.M. Kleijn e.a.

Categorie
Algemeen Militaria
Boeknummer
#258536
Titel
Op weerstand gebouwd. Verdedigingslinies Als Militair Erfgoed
Auteur
Kleijn, H.C.M. - e.a.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9040090254
ISBN13
9789040090257
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, illustraties in kleur en z/w, groot 8vo.
Samenvatting
Nederland huisvest vele forten, vestingen, (water)linies en soms moeilijk herkenbare, nauwelijks zichtbare overblijfselen van weerwerken uit de Oudheid. Deze door het hele land gelegen verdedigingswerken dienden voornamelijk als afschrikking.
De thema-uitgave van het jaar 2004 handelt - in het 'Jaar van de Vestingwerken' - aan de hand van boeiende en afwisselende bijdragen over verdedigingswerken ter land, ter zee en in de lucht. Wat wordt daarmee gedaan in de huidige tijd? Hoe worden zij beleefd en welke plannen bestaan ervoor? Sommige van deze overblijfselen zijn bijzonder goed bewaard gebleven en bieden aan tal van organisaties en bewoners een karakteristiek onderkomen in de natuur. Aan de orde komen onder meer het Nederlandse gedeelte van de Romeinse limes, de vroegste middeleeuwse ve
... (Lees verder)rsterkingen, de Schenkenschans bezien op schilderijen, de kustverdediging tijdens de Republiek, fortwachterswoningen en het geheim van de Heimenberg in Gelderland. Tevens wordt het strategische linieplan van generaal Winkelman uit 1940 behandeld. Verder een bijdrage over luchtverdedigingswerken te Deelen en Ypenburg. Veel bijzondere en verrassende foto's, onder meer uit het 'Geheugen van Nederland', zullen de belangstelling prikkelen van een ieder, en vooral van diegene met speciale interesse voor het heden, verleden en de toekomst van het Nederlandse militaire erfgoed.
Pagina's
216
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.