Onze boeken

De partituur voor De toverfluit

Door Ludwig Bauer

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#257139
Titel
De partituur voor De toverfluit
Auteur
Bauer, Ludwig
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Klin
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9492160102
ISBN13
9789492160102
Taal
Nederlands
Beschrijving
Kroatische literatuur in Nederland 9.
Samenvatting

De parituur voor de Toverfluit is een subtiele en gedetailleerde roman over een uit nood ontstane subcultuur: die van migranten van de Balkan in Wenen. De hoofdpersoon Ferdinand Konjic, een opmerkzame en gevoelige fluitist die uit Sarajevo is gevlucht, is in al zijn ongewoonheid ook maar een gewone migrant. Net als vele van zijn lotgenoten moet hij genoegen nemen met een simpel baantje, krijgt hij zijn dagelijkse portie vreemdelingenhaat te verduren en lukt het hem niet, zijn vele pogingen ten spijt, om geaccepteerd, laat staan geliefd te worden. Ferdinand denkt teveel en te afwijkend; zelfs zijn landgenoten in Wenen vinden hem vreemd omdat de sporen van de oorlog in zijn leven alsmaar dieper lijken te worden naarmate de tijd verstrijkt. Zijn herinneringen aan zijn zus Fatima, die hij in
... (Lees verder) de oorlog kwijt is geraakt, komen steeds vaker terug. Zal de ontmoeting met Reverend, de handige Amerikaanse musicus en evangelist, een nieuwe wending in Ferdinands leven brengen?
Pagina's
211
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.