Onze boeken

Bezielende interventies. Wat sociaal werk succesvol maakt

Door Marcel van Engelen e.a.

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#257122
Titel
Bezielende interventies. Wat sociaal werk succesvol maakt
Auteur
Engelen, Marcel van & Marcel Ham & Peter Rensen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Van Gennep
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9461644582
ISBN13
9789461644589
Taal
Nederlands
Samenvatting

Eenzaamheid, huiselijk geweld, ontspoorde jongeren - taaie sociale kwesties kun je het beste aanpakken met methoden die hun waarde hebben bewezen. De verwachtingen van 'evidence based' interventies zijn hooggespannen en worden alom aangeprezen. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Hoe werken hulpverleners, sociaal werkers en andere professionals met zulke wetenschappelijk onderbouwde werkwijzen? Zijn ze een keurslijf of inspireren ze tot goed werk? En: zijn de uitvoerders nu effectiever dan wanneer ze 'op gevoel' zouden werken? Journalist Marcel van Engelen (onder andere 'Vrij Nederland'), onderzoeker Peter Rensen (Movisie) en redacteur Marcel Ham ('Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken') onderzochten op journalistieke wijze van vijf interventies de praktijk van de uitvoering. Voor elke int
... (Lees verder)erventie gingen ze op twee plekken kijken. Op de pleinen waar Thuis op Straat jongeren 'opvoedt'. In ontmoetingscentra waar dementerenden elkaar treffen. In de vrouwenopvang waar men uitgaat van kracht in plaats van problemen. Op scholen waar leerlingen het klimaat voor lhbt'ers proberen te verbeteren. En bij huisartsen die voor hun patiënten 'welzijnsrecepten' uitschrijven. Charismatische professionals en bewezen interventies blijken elkaar niet te bijten.
Pagina's
141
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.