Onze boeken

Heil uit de diepte. Kolen, kerk en ketterij

Door Hub van Wersch

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#257032
Titel
Heil uit de diepte. Kolen, kerk en ketterij
Auteur
Wersch, Hub van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leon van Dorp Uitgeverij
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9079226181
ISBN13
9789079226184
Taal
Nederlands
Samenvatting
List, bedrog, zuiverheid en het koude streven naar macht vormen de achtergrond van deze fascinerende roman die steeds dicht bij de werkelijkheid blijft.
'Heil uit de diepte' beschrijft het begin van de grootschalige kolenwinning in ons land. Monniken van de abdij Rolduc besluiten in het midden van de 18de eeuw steenkolen te gaan winnen. Het is een turbulente periode. Binnen de katholieke kerk woedt een verbeten religieuze strijd. Abten worden beschuldigd van ketterij. Opheffing van het klooster dreigt. Het is ook de tijd van de legendarische bokkerijders, een roemruchte bende die het land onveilig maakt. De bemoeienis van de abdij met de gruwelijke processen tegen de veronderstelde leden van de bende is duister.

Een eigentijdse hoofdredacteur die vanuit Den Haag verhuist naar Maastrich
... (Lees verder)t zoekt zijn weg in de historie van dit voor hem onbekende gebied. 'Heil uit de diepte' is een indringend verhaal over de geboorte van een regio met een geheel eigen karakter. De staat bleef er altijd buitenstaander.

Henk Wesseling, emeritus hoogleraar algemene geschiedenis:
Op pakkende wijze brengt deze historische roman een belangrijke episode uit onze geschiedenis tot leven.
Pagina's
672
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.