Onze boeken

Ik heb niets warms voor de winter. Lezen tussen de regels van de tweede wereldoorlog

Door Martin Veltman e.a.

Categorie
WO II
Boeknummer
#256965
Titel
Ik heb niets warms voor de winter. Lezen tussen de regels van de tweede wereldoorlog
Auteur
Veltman, Martin & Bas van der Horst
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Diemen : AMB
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
9079700983
ISBN13
9789079700981
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, stofomslag, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
Brieven van een stel over de onderduik, gevangenschap, tijdens de oorlog en vijftig jaar daarna. Er staat veel tussen de regels. Een monument voor hen die durfden te doen wat hun geweten hen ingaf.

Ab Veltman en Mick Veltman-Diamant waren jong en pas getrouwd toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Voor Ab en Mick was de keuze meteen duidelijk: ze gingen in het verzet. De strijd was hard en bitter en de trauma's bleven hen de rest van hun leven achtervolgen. Wij kunnen hun verzet, hun gevangenschap en hun leven als onderduikers volgen door brieven die ze hebben geschreven, in de oorlog en vijftig jaar daarna. Er staat veel tussen de regels. Mick, Ab en alle andere – vaak anoniem gebleven – verzetsmensen weigerden om terreur de dienst uit te laten maken. Zij kozen onvoorwaardeli
... (Lees verder)jk voor solidariteit en menselijke waardigheid. Dit boek is een klein monument voor alle mensen die in het bezette Nederland van 1940 tot 1945 durfden te doen wat hun geweten hen ingaf.
Pagina's
163
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.