Onze boeken

De Toekomst Van De Arbeidsrelatie. Een essay over wederkerig risicomanagement

Door Gerard Evers e.a.

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#256911
Titel
De Toekomst Van De Arbeidsrelatie. Een essay over wederkerig risicomanagement
Auteur
Evers, Gerard & Ton Wilthagen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Van Gorcum
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9023243730
ISBN13
9789023243731
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dit essay gaat over de vormgeving van de arbeidsrelatie in de komende jaren. De auteurs onderstrepen het belang van het herbepalen van de raakpunten van de belangen van werkgevers, werknemers en overheid bij het inspelen op nieuwe risico's en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het behoud van een vitale samenleving, van een vitaal arbeidsbestel en dus van vitale bedrijven en een vitale werkende bevolking, dient voorop te staan.
In dit essay wordt de arbeidsrelatie benaderd vanuit het concept van gezamenlijk - wederkerig - risicomanagement. Daarbij wordt inspiratie geput uit vernieuwende perspectieven op de arbeidsmarkt - de transitionele arbeidsmarkt en flexicurity - en uit diverse economische noties met betrekking tot risico's. Wederkerig risicomanagement houdt in dat werkgevers en werknemer
... (Lees verder)s oog hebben voor elkaars risico's en bijdragen aan het managen daarvan. Daardoor kunnen zij ook hun eigen risico's beter managen. De auteurs bezien welke implicaties dit concept heeft voor de strategische HR-agenda, in het bijzonder op terreinen als productiviteit, scholing, employability en aanstelling en ontslag. De belangrijkste boodschap luidt dat je voor risico's niet moet weglopen. Door risico's te nemen en er verstandig mee om te gaan, spelen we uiteindelijk op zeker.
Het essay vloeit voort uit een studie die de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) heeft uitgevoerd in opdracht van de Stichting Management Studies (SMS).
Gerard Evers is hoofd van de HRM onderzoeksgroep van OSA.
Ton Wilthagen is hoofd van het Algemeen Programma van OSA en hoogleraar institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg.
Pagina's
66
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.