Onze boeken

Mascara

Door Peter W.J. Brouwer

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#256754
Titel
Mascara
Auteur
Brouwer, Peter W.J.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leuven, Uitgeverij P
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9491455400
ISBN13
9789491455407
Taal
Nederlands
Samenvatting
? In Mascara, de tweede dichtbundel van Peter WJ Brouwer, draait alles om relaties: mensen balanceren op het smalle pad tussen vriendschap en liefde, eenheid en eenzaamheid, aantrekken en afstoten, deelbaarheid en ondeelbaarheid. Mascara is de paradox waarbij het niet benoemde wordt verhuld, en wat verhuld is, wordt benadrukt. In deze poëzie heerst geen licht of donker, maar iets daar tussen in dat wringt: een verlangen dat zich in de stiltes tussen de momenten manifesteert.
De gedichten in deze bundel zijn op een breekbare manier afstandelijk en tonen een verscheurdheid die tegelijk sereen is. Het is die tegenstelling die Brouwers werk eigen maakt.

PETER WJ BROUWER (1965) is schrijver, vertaler en performer. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Sinds 2003 publiceer
... (Lees verder)t Brouwer poëzie in bloemlezingen en tijdschriften en treedt hij bij diverse gelegenheden op. Landdieren was zijn debuutbundel (2011). Eerdere gedichten van Brouwer werden o. a. genomineerd voor de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs.
Poëzie van Peter WJ Brouwer, waaronder een aantal gedichten uit deze bundel, verscheen eerder in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Extaze en Meander.

Over Landdieren:
'Fraaie beeldspraak in een poëziebundel, waarin de gedichten zeker genoeg diepte en gelaagdheid bezitten om te blijven boeien en verwachtingen voor een volgende bundel te wekken.'
IVAN SACHAROV, MEANDER

'Je bent zelden zeker van wat je leest. Maar dat houdt de aandacht scherp. De aangehouden moeite wordt beloond want elke lezing brengt nieuw begrip.'
PASCAL CORNET, POËZIEKRANT
Pagina's
46
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.