Onze boeken

Bakvis. Een leesautobiografie: essays

Door Daniel Rovers

Categorie
Secundair
Boeknummer
#256737
Titel
Bakvis. Een leesautobiografie: essays
Auteur
Rovers, Daniel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Wereldbibliotheek
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9028427562
ISBN13
9789028427563
Taal
Nederlands
Samenvatting
In 'Bakvis' schrijft Daniël Rovers over boeken die hem in zijn jongste jeugd hebben gevormd en tot schrijver hebben gemaakt. Annie M. G. Schmidts 'Pluk van de Petteflet' in de eerste plaats, de jeugdromans van Thea Beckman, het dagboek van Anne Frank. In de jaren daarna dienden zich telkens weer andere namen aan, zoals Franz Kafka, Penelope Fitzgerald, Nanne Tepper en David Foster Wallace. Zij leerden hem spreken en schrijven over verlangens en gevoelens die hij eerder nauwelijks begreep.

'Bakvis' gaat daarnaast over de meest eenvoudige en tegelijk fundamentele vragen in de literatuur. Waarom geldt het als diepzinnig om cynische boeken te schrijven? Zijn tv-series werkelijk de romans van nu? Wat is eigenlijk het verschil tussen een gedicht en een geheim dagboek? En hoe moeten we tr
... (Lees verder)ouwens omgaan met de stem in ons hoofd die ons waarschuwt niet ten prooi te vallen aan valse ontroering?

Rovers' essays leiden naar de nuchtere en hoopvolle conclusie: om iets van het leven te maken, moeten we aan het lezen slaan.
Pagina's
318
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.