Onze boeken

White man, niet doen! Roman over wonen in Nigeria

Door Annelies Kok

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#256678
Titel
White man, niet doen! Roman over wonen in Nigeria
Auteur
Kok, Annelies
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Schoorl, Conserve
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9054294604
ISBN13
9789054294603
Taal
Nederlands
Samenvatting

Als Maxwell, een Nigeriaanse internist, een baan krijgt in zijn geboorteland, gaan de Engelse Francesca en hun twee kinderen met hem mee. Een aantal jaren later overlijdt Maxwell echter aan een hersentumor. Volgens de traditie is Maxwells oudste broer nu verantwoordelijk voor Francesca en de kinderen. Hij misbruikt zijn macht en daarmee komt Francesca diep in de problemen. Het is 1982. Judiths man wordt door Shell uitgezonden naar Port Harcourt in Nigeria. Hoewel Judith aanvankelijk opziet tegen het wonen in een Shell-kamp is ze ervan overtuigd dat het haar zal lukken een eigen leven op te bouwen in Nigeria. De levens van de twee vrouwen raken elkaar. Judith besluit Francesca te helpen bij haar vlucht uit Nigeria. Dit heeft voor iedereen ingrijpende gevolgen. White man, niet doen! is het
... (Lees verder) verhaal van twee blanke vrouwen en hun moeite om zich aan te passen aan de Nigeriaanse samenleving. Annelies Kok (Zeist, 1954) is fysiotherapeut. In de jaren tachtig woonde zij een periode in Port Harcourt in Nigeria, waar haar man voor Shell werkte. Sinds een aantal jaren schrijft ze artikelen voor de historische vereniging in haar woonplaats. White man, niet doen! is haar romandebuut. Op 15 november is de presentatie van White man, niet doen! in de Leidse Hortus in Leiden, waar Marina Diboma, managing director van de Netherlands African Business Council het eerste exemplaar van het boek ontvangt. Op 21 november is er een dinerlezing in restaurant De Klipper in Zwiggelte en op 2 december signeert Annelies Kok haar boek bij Bruna in Axel, Zeeuws-Vlaanderen.
Pagina's
348
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.