Onze boeken

Nice: gedichten / poems

Door Hanneke Eggels

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#256677
Titel
Nice: gedichten / poems
Auteur
Eggels, Hanneke
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Beesel, Uitgeverij Cour de Culture
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9491206095
ISBN13
9789491206092
Taal
Engels
Samenvatting

Grensoverschrijdend en verbindend Hanneke Eggels laat in het tweetalige NICE - haar negende bundel - opnieuw zien hoe poëzie een wereldwijde taal biedt om grote en kleine thema's aan de kaak te stellen. Eggels is een Nederlandse dichter wier werk zich sterk focust op sociale thema's gerelateerd aan politiek, mensenrechten en vrede. Ze benadrukt daarmee de altijd belangrijke rol van poëzie in de politiek - net als vredesactivisten en bijvoorbeeld ook zanger/tekstschrijver Bob Dylan, Nobelprijslaureaat voor Literatuur in 2016 - die de kracht van poëtische taal inzetten als een effectief wapen om hun ideeën van vrijheid aan een wereldpubliek over te brengen. In NICE staan zeven gedichten van Hanneke Eggels die Het Vredespaleis Den Haag publiceerde samen met het artikel '
... (Lees verder)The power of poetry', een gesprek over poëzie en politiek. "Knap om een politieke actualiteit in een poetisch beeld te vatten." Professor Abram de Swaan over de poetica van Hanneke Eggels.
Pagina's
65
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.