Onze boeken

Bij wijze van roman. Het zelfde en het andere

Door Yannis Kiourtsakis

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#256499
Titel
Bij wijze van roman. Het zelfde en het andere
Auteur
Kiourtsakis, Yannis
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Groningen, Te Grammata
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9081937057
ISBN13
9789081937054
Taal
Nederlands
Beschrijving
Grieks Proza 28.
Samenvatting

In deze autobiografische roman schrijft Yannis Kiourtsakis over zijn eerste Griekse levensjaren en zijn familie; het boek eindigt met zijn studie in Parijs en kennismaking met Gisèle. Rode draad is de zelfmoord van zijn acht jaar oudere broer Charis: waarom hij wel en ik niet? Een diepgravend experiment in zelf-kennis – via de ander. Een dubbele zoektocht ook: op het persoonlijke vlak, van de ik en zijn broer, en op het vlak van Grieken en Europeanen – hoe kijken Grieken tegen Europa aan en hoe ziet Europa de Grieken? Een boek van ruim vóór de huidige crisis, maar op een dieper niveau volkomen actueel! Yannis Kiourtsakis is in 1941 geboren in Athene, waar hij nu ook woont. In 1958 gaat hij naar Parijs om rechten te studeren; daar leert hij algauw zijn vro
... (Lees verder)uw Gisèle kennen, in de dagen dat zijn broer Charis zelfmoord pleegt in Brussel. Vanaf eind jaren zeventig publiceert hij een aantal studies over de verhouding van Griekenland tot het Westen en over Nieuwgriekse cultuur en traditie. Deze belangstelling vloeit op natuurlijke wijze over in de romancylus waaraan hij in 1986 begint – waarvan Bij wijze van roman (1995) de eerste is. Voor Bij wijze van roman kreeg hij in 1996 de prijs voor de roman van het tijdschrift Diavázo ('Lezen'). Intussen zijn een Italiaanse en een Franse vertaling verschenen.
Pagina's
537
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.