Onze boeken

Nederland sterker door familiebedrijf. Levensverhaal en levenslessen

Door Harry van Grieken

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#256445
Titel
Nederland sterker door familiebedrijf. Levensverhaal en levenslessen
Auteur
Grieken, Harry van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Studio 92a
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9082156733
ISBN13
9789082156737
Taal
Nederlands
Samenvatting
In dit tweede boek uit de trilogie leest u hoe het bedrijf van Grieken melk tussen 1971 en 1988 stormachtig groeit en de cultuurschok verwerkt van melkslijters naar snel groeiende supermarktketens. Veel collega-bedrijven zijn of worden overgenomen door de coöperatieve Melkunie. Vanaf 1976 spreidt van Grieken risico's door aandelen te verkopen aan een landelijke groep van vier coöperaties waarbij het familiebedrijf zelfstandig blijft.
In de tachtiger jaren neemt het bedrijf het initiatief om samen te gaan met het toen nog enige overgebleven collega-familiebedrijf. Als Menken van Grieken manifesteert het bedrijf zich nog als familiebedrijf tot 1998 waarna het opgaat in Campina. Een jaar later zou de van Grieken naam honderd jaar hebben bestaan. Harry van Grieken beschrijft ook kle
... (Lees verder)urrijk en uitgebreid de rol, die hij in al die jaren namens de particuliere zuivelindustrie speelde in de Christelijke werkgeversorganisatie NCW. In de eindfase daarvan leest u hoe het tot stand komen van het Akkoord van Wassenaar en het aantreden van het eerste kabinet Lubbers nog geen maand later, niet toevallig was. Net als in de andere twee boeken heeft Harry ook de familiegeschiedenis en het persoonlijke levensverhaal openhartig en levendig beschreven.
Pagina's
256
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.