Onze boeken

Dylan Thomas: Verhalen

Door Dylan Thomas e.a.

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#256363
Titel
Dylan Thomas: Verhalen
Auteur
Thomas, Dylan & Bert Meelker (geselecteerd en vertaald door)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Prominent
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9079272442
ISBN13
9789079272440
Taal
Nederlands
Samenvatting

Deze verzameling Dylan Thomas-verhalen is een keuze uit het in 2000 verschenen Alle verhalen , dat een integrale vertaling is van Collected Stories, uit 1984. In de vroege verhalen, geschreven in de tijd dat Dylan Thomas (1914-1953) evenveel waardering oogstte voor zijn verhalen als voor zijn gedichten, herkennen we misschien toch vooral de dichter - in de obsessieve verbeeldingskracht, het koortsachtige ritme en de donkere binnenwereld. Later wordt zijn schrijfstijl directer en toegankelijker; hij schrijft over zijn jeugd in Wales als 'een persoonlijke zwerftocht langs mensen en plaatsen'. De verhalen die dat opleverde zijn volstrekt herkenbaar voor ieder die een jeugd heeft gehad, op zolder bij zijn grootouders heeft gelogeerd, met zijn ziel onder de arm afzijdig van pleziermakers op h
... (Lees verder)et strand heeft gezeten, een onbegrepen gesprek van een volwassene heeft opgevangen, een broer heeft verloren, of niet, of ooit heeft gevoeld dat zijn borst te klein was voor alle gevoelens die opstegen uit alle dingen, alle mensen en alle gebeurtenissen. Hierin is Thomas op zijn best: scherpe waarneming van simpele situaties met eeuwigheidswaarde. 'Het zijn maar wat kruimels, deze kleine selectie van Thomasverhalen. Maar echte kruimels en mooie kruimels, en herleesbare en bijna slijtvaste kruimels. Met spijt over de vele kruimels die ik heb moeten laten liggen', aldus de vertaler Bert Meelker.
Pagina's
204
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.