Onze boeken

Heilige Voor Halve Dagen

Door Peter ten Hoopen

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#254287
Titel
Heilige Voor Halve Dagen
Auteur
Hoopen, Peter ten
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Contact
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9025495567
ISBN13
9789025495565
Taal
Nederlands
Samenvatting
Peter ten Hoopen is 24 jaar als hij na lange omzwervingen aankomt in India om er 'zijn ziel terug te vinden'. Met de energie en het montere enthousiasme van een jonge hond begint hij zijn zoektocht naar spirituele vrijheid, een zoektocht die 993 dagen zal duren.

Vol humor en zelfspot beschrijft de auteur hoe hij soms alleen, soms samen met zijn vriend Ewald door het enorme land trekt. Hij ontmoet halve en hele goeroes en geestdriftig volgt hij de door hen voorgeschreven rituelen als yoga-meditatie en het roken van de chilam. Het veroveren van innerlijke wijsheid heeft absoluut zijn prettige kanten. Maar niet elke goeroe brengt verlichting en ook onder geestelijke leidsmannen schuilen soms bedriegers.

Heilige voor halve dagen is een autobiografisch reisverslag, een beschrijving van ee
... (Lees verder)n innerlijke zoektocht naar vrede en wijsheid, en niet in de laatste plaats een gids voor wie zelf zoekt naar het spirituele.

Het india van de jaren zestig wordt in krachtige en zintuiglijke beelden opgeroepen. Ten Hoopen slaagt erin om de zuiverheid van de oosterse spiritualiteit weer te geven zonder zijn kritische en ironische houding te verliezen en daarmee onderscheidt hij zich van vele anderen die het pad naar verlichting bewandelden en erover schreven.
Pagina's
240
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.