Onze boeken

Tolk in oorlogstijd van Moskou naar Berlijn 1941-1945

Door Jelena Rzjevskaja

Categorie
WO II
Boeknummer
#254185
Titel
Tolk in oorlogstijd van Moskou naar Berlijn 1941-1945
Auteur
Rzjevskaja, Jelena
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Mouria
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9045801019
ISBN13
9789045801018
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, illustraties in z/w, 8vo.
Samenvatting
Na een korte opleiding vertrok de tweeëntwintigjarige letterenstudente Jelena Rzevskaja in de herfst van 1941 als tolk Duits/Russisch naar het front. Als luitenant in het Rode Leger maakte ze de bloedige, dertien maanden durende verdediging van de stad Rzev mee. Maar ze was ook actief aan een ander front: haar onderdeel was betrokken bij de inname van Berlijn. Jelena Rzevskaja trok met de troepen de verwoeste stad binnen, ze was in de bunker van Hitler, en ze was getuige van de ontdekking van de stoffelijke overschotten van Hitler en Eva Braun en van het gezin Goebbels. Rzevskaja was degene die de kaak waarvan men vermoedde dat hij van Hitler was, onder haar jas meenam, op zoek naar de tandarts die hem zou kunnen identificeren.

Tolk in oorlogstijd is een adembenemend verslag van ee
... (Lees verder)n bijzondere vrouw die niet alleen een uniek verhaal vertelt, maar bovendien een uitstekend schrijfster is, met een weloverwogen woordkeus en een rijkgeschakeerd vocabulaire.
Pagina's
384
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.