Onze boeken

Duitsland, Een Reis

Door Wolfgang Büscher

Categorie
Ontdekkingsreizen & Expedities
Boeknummer
#254037
Titel
Duitsland, Een Reis
Auteur
Büscher, Wolfgang
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Atlas
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9045013770
ISBN13
9789045013770
Taal
Nederlands
Samenvatting
Wolfgang Büscher is in drie maanden tijd letterlijk om Duitsland heen gereisd. Vanaf zijn startpunt in Emmerich aan de oevers van de Rijn trekt hij 3500 kilometer langs de Duitse grens met de bus, te voet, of liftend; wat hem uitkwam. Daarbij zwerft hij door al bekende gebieden maar ook door haast mythische plekken die bijna in de vergetelheid zijn geraakt: Helgoland, Peenemünde, Neuschwanstein. Tegelijkertijd ontmoet hij karakters waarvan hij dacht dat ze alleen maar in sprookjes bestonden, zoals de kasteelheer die aan de grens met Tsjechië een dubbelleven leidt, of de smokkelaar Orlando in Kleine Walsertal. Hij maakt een land mee dat oneindig eigenzinnig en bijzonder is. Een reis als een lang vergeten droom - schitterend verteld, rijk aan ontdekkingen.
Wolfgang Büsch
... (Lees verder)er (1951) werkte jaren voor de Süddeutsche Zeitung, Geo en Die Welt. Tegenwoordig schrijft hij voor Die Zeit. Voor zijn reportages kreeg hij in 2002 de Theodor Wolffprijs. Eerder verscheen van hem Berlijn-Moskou. Een voetreis, waarvoor hij de Kurt Tucholskyprijs kreeg.
'Een kleurrijke en levendige herinnering aan de nieuwe grenzen van Duitsland.' - Le Monde
'Büscher maakt goede kans om ooit tot de klassiekers van de reisliteratuur te horen - nog vóór Bruce Chatwin.' - Süddeutsche Zeitung
'Reisbelevenissen die tot de beste behoren die in de afgelopen jaren in het Duits zijn verschenen.'- Der Spiegel
Pagina's
269
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.