Onze boeken

Vincent. Een Biografie Van Vincent Van Gogh

Door Giuseppe Cafiero

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#253605
Titel
Vincent. Een Biografie Van Vincent Van Gogh
Auteur
Cafiero, Giuseppe
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Olive Press
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9077787070
ISBN13
9789077787076
Taal
Nederlands
Samenvatting
Deze literaire maar goed gedocumenteerde Van Gogh-biografie legt de nadruk op de vrouwen die een sterke invloed hebben gehad op de gevoelsont-wikkeling van de schilder en onderscheidt zich daarin van andere werken. Cafiero volgt Van Gogh van jongs af, van het Brabantse Zundert tot de Provence en Auvers. Daarbij blijkt dat Van Goghs drijvende kracht niet alleen een sociaal-religieuze was, maar ook een fascinatie voor het andere geslacht. Ondanks die fascinatie voor vrouwen -of misschien juist daardoor - slaagde hij er niet in hen te begrijpen. Het zou beslissend worden voor de dramatische wending die zijn leven nam.
Giuseppe Cafiero woont in Toscane tussen Siena en Arezzo. Hij heeft verscheidene toneelstukken geschreven: Florish as the Green Bay Tree, Trial by Conscience, Going Back, James
... (Lees verder) Joyce and the Witches' Sabbath, and Alice and the Rev. Lewis Carroll. Zijn laatste boek is Ambiguities of Senses.
Pagina's
224
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.