Onze boeken

Strijd om de Grebbeberg *met GESIGNEERDE ORIGINELE TEKENING*

Door Hennie Vaessen

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#253006
Titel
Strijd om de Grebbeberg *met GESIGNEERDE ORIGINELE TEKENING*
Auteur
Vaessen, Hennie
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
2e druk
Uitgeverij
Pelikaan Pers
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9490000051
ISBN13
9789490000059
Taal
Nederlands
Beschrijving
Met handtekening en originele tekening van Hennie Vaessen, gedateerd en van plaats voorzien (Haarlem, 2016) op de achterzijde van het schutblad.
Samenvatting
Strijd om de Grebbeberg

Augustus 1939. Nederland is in crisis. Vanwege een dreigende Duitse invasie worden 280.000 man onder de wapenen geroepen om Nederland te verdedigen. De dienstplichtige soldaten Gerard Roodhart (de Rooie), Johannes Eibergen (Hannes) en Jozef Schoenmaker (Bolle) arriveren op het station in Rhenen. Ze worden gelegerd in de Gelderse vallei, bij de familie Akkerman, in een piepklein huisje. De mannen leggen zelf, in de bloedhete nazomer van 1939, hun verdedigingswerken aan en in de daaropvolgende strenge winter van 1940 moeten ze ijshakken om de inundaties open te houden.
Dan is het zover: 10 mei 1940. Nazi- Duitsland valt aan. De soldaten, waaronder de Rooie, Hannes en Bolle, trekken naar hun stellingen. De bevolking, waaronder de familie Akkerman, wordt geëvac
... (Lees verder)ueerd naar het Westen, aan boord van een kleine vloot kolenschepen. De volgende dag breekt een verbeten strijd uit op de Grebbeberg, waarbij de oppermachtige vijand de Nederlandse linies één voor één oprolt.

Alles eindigt met het bombardement van Rotterdam, dat de familie Akkerman van dichtbij kan bijwonen. Van onze drie soldaten overleeft er maar één de meidagen...

Dit boek verschijnt in twee versies. Cover en taalgebruik zijn verschillend. Dit boek is gemaakt met steun van Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg en Gebiedscoöperatie O-gen.
Pagina's
48
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.