Onze boeken

Vaders van tien. Verhaal van een jeugd die even volwassen mocht zijn

Door H. ten Berge

Categorie
WO II
Boeknummer
#252980
Titel
Vaders van tien. Verhaal van een jeugd die even volwassen mocht zijn
Auteur
Berge, H. ten
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Schoorl, Conserve
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9054292601
ISBN13
9789054292609
Taal
Nederlands
Samenvatting
In de oorlog kon je lachen en spannende avonturen beleven. Er gebeurde eindelijk iets in de saaie samenleving. Veel jongens en meisjes, de (groot)ouders van nu, genoten ervan, hoe paradoxaal dat ook klinkt. Zij waren te jong om opgepakt te worden maar oud genoeg om overal met hun neus bovenop te staan en precies te beseffen wat er aan de hand was. Ze groeiden spelenderwijs in hun rol. Ze voerden spontaan oorlog op hun manier, veranderden hun clubjes in verzetsgroepen en namen naarmate de oorlog vorderde rol van de ouderen over. Tientallen jaren later realiseren zij zich dat wat zij eerst spannend en leuk vonden, in feite levensgevaarlijk en dramatisch was. Dan verandert de lach in een traan.
Vaders van Tien is een relaas vol historische gebeurtenissen uit het Noord-Hollandse leven. Het we
... (Lees verder)reldwijde drama van de Tweede Wereldoorlog wordt weerspiegeld en samengevat in een keurige woonwijk in Alkmaar. Het is geschreven door de ogen van een jeugd die een hoofdrol speelde maar nooit aan het woord mocht komen.
Pagina's
157
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.