Onze boeken

Ik was altijd heel slecht in wiskunde. Reken maar op de wiskundemeisjes

Door Jeanine Daems e.a.

Categorie
Algemeen wetenschap
Boeknummer
#250508
Titel
Ik was altijd heel slecht in wiskunde. Reken maar op de wiskundemeisjes
Auteur
Daems, Jeanine & Ionica Smeets
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nieuwezijds, Amsterdam
Jaar van uitgave
2011
ISBN13
978905712336
Taal
Nederlands
Samenvatting

Hoe kun je het getal pi benaderen met tandenstokers? Hoe rekenden de Babyloniërs? Zijn er wel normale getallen? Hoeveel is een triljoen eigenlijk? Hoe bereken je de ware liefde? Wat is het vermoeden van Kepler? En wat is binair rekenen eigenlijk? Ook voor iedereen die altijd heel slecht in wiskunde was, is er nu dit boek van de wiskundemeisjes. Over alles wat leuk en interessant is aan wiskunde, voor mensen met of zonder wiskundeknobbel. Lees en leer alles over veelvlakken, getallen, kansrekenen, codes en grafen, logica, meetkunde, getaltheorie en rekenkunde. Vol kleurige illustraties en met een heleboel tips, knutselprojecten, puzzels en 'vallende sterren'. Jeanine Daems is lerarenopleider wiskunde aan de Hogeschool Utrecht en docent wiskunde aan het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Da
... (Lees verder)arnaast is ze redacteur bij Pythagoras, een wiskundetijdschrift voor jongeren, en begeleidt ze wiskundige zomerkampen voor scholieren. Ionica Smeets promoveerde in 2010 in de wiskunde. Ze is wetenschapsjournalist en schrijft columns voor onder andere Technisch Weekblad en Kinderen. Met Bas Haring maakte ze in 2010 de bloemlezing Vallende kwartjes - Een slimme selectie van leesbare wetenschap. Daarnaast geeft ze lezingen over verrassende wiskunde. Samen zijn Daems en Smeets de wiskundemeisjes, bekend van hun populaire en prijswinnende weblog wiskundemeisjes. nl en hun gelijknamige column in de Volkskrant.
Pagina's
206
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.