Onze boeken

Villa Park in the City: Het Chabot Museum en de omgeving van de Museumparkvilla's / The Chabot Museum and the Environs of the Museumpark Villas

Door Elly Adriaansz e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#249504
Titel
Villa Park in the City: Het Chabot Museum en de omgeving van de Museumparkvilla's / The Chabot Museum and the Environs of the Museumpark Villas
Auteur
Adriaansz, Elly & Jisca Bijlsma & Joris Molenaar
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Rotterdam : NAI Uitgevers/Publishers Stichting Eelco van Welie
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9056626515
ISBN13
9789056626518
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Original pictorial boards, a lot of (full page) colour and b/w illustrations, 4to.
Samenvatting
Het Chabot Museum in Rotterdam is sinds 1993 gevestigd in een monument van het Nieuwe Bouwen. De witte hoekvilla aan het Museumpark is een ontwerp uit 1938 van de architecten Baas en Stokla. Kenmerkend voor het huis zijn de lichte ruimten, de openheid naar de tuin en het unieke zicht op de omgeving van het Museumpark. Baas was, voor hij zich als zelfstandig architect vestigde, werkzaam voor architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt, dat internationale bekendheid verwierf met ontwerpen voor de naburige villa's, museumwoning Huis Sonnevled en huis Bouvé, de Van Nellefabriek en het Feijenoord Stadion in Rotterdam. In 2000 werd het Chabot Museum een rijksmonument.
Het Chabot Museum beheert een van de belangrijkste collecties van de schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949),
... (Lees verder)een Hollandse expressionist. Ook wordt er werk verzameld van Chabots tijdgenoten. Uitgaande van deze collectie wordt een dynamisch internationaal tentoonstellingsbeleid gevoerd.
Dit boek brengt de architectuur, de restauratie, de collectie en het museale beleid van het Chabot Museum in beeld.
Pagina's
124
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.