Onze boeken

Pretty Dutch: 18de-eeuws Hollands porcelein = 18th century Dutch porcelain

Door Ank Trumpie

Categorie
Aardewerk & Porcelein
Boeknummer
#249450
Titel
Pretty Dutch: 18de-eeuws Hollands porcelein = 18th century Dutch porcelain
Auteur
Trumpie, Ank
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Rotterdam : 010 Publishers
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9064506329
ISBN13
9789064506321
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Original pictorial boards, richly illustrated in colour, 4to.
Samenvatting
Hollands porselein werd in de achttiende eeuw geproduceerd in vier centra in de provincies Noord- en Zuid Holland: Weesp, Loosdrecht, Amstel en Den Haag. Kenmerkende eigenschappen zijn ambachtelijkheid en een internationale stijl.
De producten konden qua kwaliteit van het materiaal en decoratie zeker de concurrentie aan met het porselein van de bekende Europese manufacturen. Toch hebben deze Hollandse productiecentra niet langer dan enkele decennia bestaan.
'Pretty Dutch' doet hiervan verslag. Het beschrijft de samenhangende sociale en cultuurhistorische achtergrond en toont bovendien de schoonheid van dit onderbelichte Nederlandse product.
Teksten van specialisten, aangevuld met reacties van hedendaagse ontwerpers en kunstenaars op dit historische materiaal, werpen nieuw licht op het H
... (Lees verder)ollands porselein.
'Pretty Dutch' bewijst dat Hollands porselein niet tot het verleden behoort maar ook een actueel antwoord kan geven op de vraag naar een 'Hollandse identiteit'.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.