Onze boeken

Armando 1952-2005

Door John Vrieze e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#249268
Titel
Armando 1952-2005
Auteur
Vrieze, John & Jan Hein Sassen
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle/Amstelveen, Waanders Uitgevers/Cobra Museum voor Moderne Kunst
Jaar van uitgave
ISBN10
9040081964
ISBN13
9789040081965
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
Iets meer dan een halve eeuw is Armando (Amsterdam, 1928) schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Naar aanleiding hiervan maakte het Cobra Museum een keuze uit zijn oeuvre, die een representatief beeld van zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar weergeeft.
In de jaren vijftig weerspiegelden zijn informeel-abstracte werken als Peinture Criminelle zijn fascinatie voor geweld en misdaad, die ook in zijn vroege poëzie terugkomt. Na met Jan Schoonhoven, Henk Peters, Kees van Bohemen en Jan Hendrikse de NUL-groep te hebben opgericht, stopte hij enige jaren met schilderen om zich aan de journalistiek te wijden. De nabijheid van het beruchte concentratiekamp Amersfoort in Armando's jeugd heeft hem blijvend beïnvloed. Vanaf 1970 ontstonden werken met titels als De onbekende soldaat,
... (Lees verder) Op weg naar de plek, Het gedrag van de vijand. En in 1979 reisde hij af naar Berlijn om de voormalige vijand ter plekke te observeren.
Het resultaat is een indrukwekkend oeuvre. Aanvankelijk schilderde Armando in zwart, wit en grijs, de laatste jaren echter schildert hij landschappen, zeegezichten en figuren in heftige kleuren. Net als in zijn bronzen beelden geven ze een indringend beeld van de menselijke tragiek – het centrale thema van Armando's kunst.
Pagina's
48
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.