Onze boeken

In ballingschap. Cyclus der legenden II

Door Elisabeth Marain

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#248509
Titel
In ballingschap. Cyclus der legenden II
Auteur
Marain, Elisabeth
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Arena
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9069742535
ISBN13
9789069742533
Taal
Nederlands
Samenvatting

Elisabeth Marian (1943) is geboren in Brugge. Zij verwierf bekendheid met haar romans Het tranenmeer, waarvoor zij de Belgische Prijs van het Beste Debuut ontving, en Rosalie Niemand, die werd bekroond met de Prijs van de Vlaamse Lezer en zeventien maal is herdrukt. In ballingschap is het tweede, afzonderljk te lezen deel van de trilogie Cyclus der legenden. Wanneer Antwerpen in 1914 door de Duitsers wordt gebombardeerd, vlucht Aleida Grootjans naar Amsterdam. In de vluchtelingenstroom krijgt zij een baby in haar armen gedrukt waarover ze zich tijdens de reis ontfermt. Eenmaal aangekomen in Amsterdam wordt zij gedwongen de baby af te staan aan de welgestelde Rudolf Rennes, die met de adoptie van deze oorlogsbaby zijn homoseksualiteit wil verdoezelen. Terwijl Aleida in paniek met de baby
... (Lees verder)terugvlucht naar Belgie, wordt een andere stroom Belgische vluchtelingen, onder wie de soldaat en kunstenaar Rik Wouters, de barakken van het interneringskamp van Zeist in gedreven.
Pagina's
278
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.