Onze boeken

Kees Thijn en zijn symbolische wereld

Door Janny Boerema e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#248397
Titel
Kees Thijn en zijn symbolische wereld
Auteur
Boerema, Janny & Harry Tupan
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9040090696
ISBN13
9789040090691
Taal
Nederlands
Samenvatting
Vanaf 1966 is Kees Thijn kunstschilder. Naast portretten en stillevens bestaat zijn werk voornamelijk uit symbolische en surrealistische taferelen. De omringende natuur met zijn wonderlijke verschijningsvormen en boeiende structuren vormen zijn voortdurende inspiratiebron. Thijn blijft zoeken naar wegen om voortdurend vernieuwingen in zijn werk aan te brengen. Zo kunnen zaken waarover hij zijn gedachten heeft laten gaan, zodanig worden verbeeld dat vorm en inhoud samensmelten tot een geheel.
Thijn voelt zich het meest aangetrokken tot de figuratieve schilderkunst en het oeuvre varieert van realistische schilderkunst tot schilderijen waarbij eigen symbolen zijn gecombineerd om een bepaalde gedachte of situatie vorm te geven. Zijn belangstelling voor het surrealisme is duidelijk te zien; su
... (Lees verder)rrealistische elementen maken een wezenlijk onderdeel uit van het werk. Absurde combinaties die enerzijds de vervreemding oproepen, anderzijds de inpact van die vervreemding versterken.
Pagina's
64
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.