Onze boeken

Maak uw eigen stamboom. Handboek voor genealogie en heraldiek + werkschrift

Door Gerard van de Nes

Categorie
Genealogie
Boeknummer
#248020
Titel
Maak uw eigen stamboom. Handboek voor genealogie en heraldiek + werkschrift
Auteur
Nes, Gerard van de
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Baarn, Tirion
Jaar van uitgave
1994
ISBN13
978905121463
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover met stofpomslag + geniet werkschrift, 32pp.
Samenvatting

Het samenstellen van uw eigen stamboom is een van de meest fascinerende en persoonlijke vormen van geschiedschrijving. Het is tenslotte een speurtocht naar uw eigen voorouders, en dus naar uw eigen wortels. Maar hoe pak je dat nu aan? Welke vorm moet het onderzoek krijgen? En waar kun je terecht als de verhalen van grootouders en familieleden u niet verder brengen? In deze boeiende uitgave gaat genealoog Gerard van de Nes, bijgestaan door een team van deskundigen, u voor in het labyrint van de genealogie (de geslachtkunde). In begrijpelijke taal legt hij uit waar u terecht kunt voor uw gegevens, welke problemen u onderweg kunt tegenkomen en hoe ze opgelost kunnen worden. Daarnaast wordt ingegaan op de historische achtergronden van het familieverhaal en de uitvoering van de resultaten van
... (Lees verder) het onderzoek. Een overzichtelijk werkboek biedt ruimte voor het bijhouden van uw eigen bevindingen. In een apart hoofdstuk wordt u bovendien in de geheimen van de heraldiek (wapenkunde) ingewijd: hoe is een familiewapen opgebouwd en wat kun je eruit aflezen? En wat te doen als je een nieuw familiewapen wilt laten registreren? Het geheel is gelardeerd met anekdotes uit de archiefwereld en voorbeelden van bekende vaderlanders uit de geschiedenis en de moderne tijd. Maak uw eigen stamboom is een praktisch en levendig handboek dat antwoord zal geven op talrijke vragen, maar door de veelheid aan historische gegevens bovendien een heel boeiend overzicht biedt van het leven in de Lage Landen in vroeger tijd.
Pagina's
177
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.